DESPRE NOI

Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.6 de pe  Aleea Șieului, nr.11b este situată în partea de sud-est a municipiului Bistriţa, la intersecţia străzilor: Alba Iulia şi Ștefan O. Iosif, într-o zonă protejată de forfota oraşului prin poziţia sa.

Clădirea în care funcționează grădinița s-a construit pe proprietățile unor locuitori care au fost despăgubiți pentru ca noi, astăzi să funcționăm în această frumoasă locație.
La început existau șase grupe cu predare în limba română, grupe cu program prelungit care erau foarte numeroase fiind mulți copii înscriși și la care erau încadrate trei educatoare la două grupe, două cu program de dimineaţă și una în programul de după masă. Până în anul 1993 aici funcționa și o clasă de Școală Specială.

În anul 1993 s-a înființat o grupă cu predare în alternativa waldorf iar din 1994 s-a înființat o grupă cu predare în limba maghiară. Deoarece  în perioada următoare s-au înscris foarte mulți copii maghiari, în anul 2003 s-a înființat și a doua grupă cu predare în limba maghiară. În această conjunctură nou creată,  multiculturalitatea era la ea acasă, copiii români și maghiari bucurându-se  împreună de activitățile educative și recreative.
Anul 2006-2007 a fost anul în care clădirea deteriorată, fiindu-i amenințată rezistența, a intrat într-un amplu program de reabilitare. S-a consolidat fundația/ rezistența, acoperișul, s-a renovat interior și exterior prin schimbarea ușilor, ferestrelor, pardoseala, mobilierul și dotarea grupelor și a grupurilor sanitare , totul fiind realizat la standarde europene.

La începutul anului școlar 2009-2010 s-a făcut recepția lucrării și grupele împărțite prin tot orașul s-au reunit într-un local nou, frumos și îmbietor. În urma renovării și a încadrării cu personal didactic și nedidactic  performant, care își desfășoară activitatea aici, numărul solicitărilor de înscriere a copiilor în unitate a crescut foarte mult fiind una dintre cele mai solicitate instituții de învățământ preșcolar din județ.

Grădiniţa oferă copiilor mult spaţiu , linişte şi confort într-un mediu natural. Interiorul unităţii are spaţii largi, deschise, cu săli mari ce permit copiilor libertatea de mişcare, cu mobilier care poate fi modificat mereu în funcţie de cerinţele activităţii. Spaţiile au fost amenajate utilizând din plin imaginaţia educatoarelor şi se caracterizează prin: originalitate, simplitate şi bun gust. Unitatea are o curte de joacă foarte mare unde sunt amplasate: tobogane, leagăne, şi diverse aparate de caţărare precum și o pergolă dedicată activităților de tip out-door. În curte avem şi o grădină de legume care se îngrijeşte cu ajutorul copiilor precum şi o mini gradină zoo compusă din iepuraşi, găinuţe, porumbei şi un fazan, animale care sunt hrănite de copiii noştri grijulii şi responsabili.

Suprafaţa de teren destinată Grădiniței cu Program Prelungit  este de 2889 mp. În unitate funcţionează 8 grupe cu program prelungit, dintre care: 5 grupe cu predare în limba română-tradiţional; 2 grupe cu predare în limba maghiară și  o grupă Waldorf.

Grădiniţa cu Program Normal Nr. 17 este Structură a Grădiniței cu Program Prelungit nr.6 Bistrița și se găsește pe strada Castanului la scara blocului Nr. 2.
În aceată unitate funcționează două grupe de preșcolari coordonate de două educatoare titulare. Începând cu anul 2013 în unitate s-au  făcut o serie de lucrări de renovare precum înlocuirea tâmplăriei, a instalației sanitare și de încălzire dar și dotarea cu mobilier modern.

În prezent în grădiniță își desfășoară activitatea:
235 – copii preșcolari;
19 – educatoare/profesori învățământ preșcolar;
1,5 – personal auxiliar (contabil șef, administrator de patrimoniu);
11,5 – personal nedidactic (îngrijitoare, bucătărese, lenjereasă, muncitor de întreţinere).