Grădina de relaxare, linişte şi învăţare

 Grădina de relaxare, linişte şi învăţare

Grădina de relaxare, linişte şi învăţare, este un concept democratic, în care domină ideea de libertate a alegerii locului, spaţiului de joacă şi învăţare. Grădina devine una din plăcerile copilului de a-şi petrece câteva minute în linişte. În același timp, grădina este legată de descoperire, investigare, experimentare.

A ajunge la sufletul copiilor este arta, știință, dăruire și iubire! Gingășia manifestată de copii în relațiile cu natura ne obliga să ne schimbăm comportamentele față de copii încercând să le descifrăm trăirile, reacțiile. Alegerea locului de amplasare a grădinii de relaxare, liniște și învățare este esențială în realizarea obiectivelor propuse. În grădina noastră predomină verdele care le dă speranță copiilor că atunci când vor ajunge aici începe o frumoasă aventură.

GRLI invita toți copiii să-și testeze senzațiile și percepțiile, să stocheze un bagaj bogat de reprezentări și să-și imagineze fiecare provocare pregătită cu atenție de către doamnele lor educatoare ca pe o aventură pe care o vor parcurge împreună și vor descoperi lumea prin ochii lor sinceri, neobositi, curioși.

Am creat acest mediu outdoor cu scopul de relaxare, liniște și învățare, un mediu în care copiii să se simtă ca peștele în apă. În acest mediu încărcat cu energie pozitivă copiii se vor dezvolta frumos frumos și armonios.

Cu ajutorul proiectului „Grădina de relaxare, liniște și învățare” curtea grădiniței noastre este inundată de culoare. Este un spațiu adecvat și atractiv pentru desfășurarea activităților outdoor. Acest spațiu constituie un mijloc de recreere, de destindere și totodată de asimilare de noi cunoștințe.

Un proiect plin de culoare în mijlocul naturii.