Grupa Inimioarelor

Grupa INIMIOARELOR / SZÍVECSKE csoport

 

 

Grupa Inimioarelor

 

Mottoul grupei:
Ajută copilul să evolueze cu grijă, pace şi iubire.
Maria Montessori

Cu aceste gânduri am început să scriem povestea Grupei ,,Inimoarele” de la secția maghiară.
O grupă formată din inimioare pline de viață, energice, ambițioase şi harnice, îndrumați cu tact, dragoste şi o grijă deosebită de către educatoarele Lakatos Ildikó Rozalia şi Pásztor Tünde.
Grupa ❤❤ este ca o a doua familie a copiilor, unde fiecare dintre ei găseşte motiv de bucurie, de joacă, de prietenie, de curiozitate, de exprimare a propriilor dorințe şi păreri şi multă-multă dragoste.

Am început povestea descoperind tainele cunoaşterii prin joc, ambiție şi prietenie.
În fiecare zi zburăm prin lumea poveştilor, a ştiinței şi a cunoaşterii bucuroşi, curioşi şi plini de entuziasm.
Scopul principal al educației este de a-i pregăti pe copii pentru ziua de mâine, conform cerințelor educaționale, motiv pentru care activitățile desfăşurate la grupă vizează respectarea Curriculumului pentru învățământul preşcolar înbinat cu tradițiile şi obiceiurile populare maghiare care implică metode şi mijloace variate şi colorate.

Activitățile zilnice se desfăşoară sub formă integrată, astfel se aduce un plus de lejeritate şi mai multă coerență procesului de predare-învățare, punând accentul pe joc, ca metodă de bază a acestui proces unde fiecare copil păşeşte cu zâmbetul pe buze şi unde fiecare părinte se implică cu interes în activitățile şi proiectele desfăşurate.

Activitățile sunt desfăşurate îmbinând metodele tradiționale cu cele moderne, materialele puse la dispoziție de instituție, creativitatea educatoarelor şi implicarea părinților.
Activitățile indoor se îmbină perfect cu cele de tip outdoor astfel încât copilului să îi fie acoperită întreaga arie de dorințe.

Întrucât amenajarea sălii de grupă are un rol elementar în succesul actului pedagogic, ne mândrim cu un spațiu mare şi luminos, bine dotat şi prietenos, care mereu este decorat în funcție de anotimpul în care ne aflăm, respectiv tema săptămânii.

Fiecare dintre aceste inimioare minunate este unică în felul ei, are nevoile ei specifice şi particulare iar fiecare zi petrecută alături de ei este o adevărată provocare şi, în acelaşi timp, o şansă de a descoperi lucruri noi, pe care ei abia aşteaptă să le împărtăşească. Şi….astfel ne străduim să aducem lumii un plus de valoare prin prezența noastră.

 

Noi la Grădinița 6 venim,
în grupa INIMIOARELOR să fim!
Când atâtea inimioare se adună,
zilnic începe o nouă aventură
cu veselie, fericire și voie bună.
Oare știți ce ne dorim?
Împreună să muncim,
și cât mai isteți să fim.
Inimoși pe val mereu
nu ne temem când dăm de greu.
Toată munca cea cu spor:
e a INIMIOARELOR!
(Autor necunoscut)

 

Egyszer volt, hol nem volt,
volt egy SZÍVECSKE csoport.
sok szívecske járt oda,
mindegyik egy kis csoda.
Mindennap a 6-os óvodába jártak,
s kedves arcokra találtak!
Az óvónők öntözgették,
a kis szíveket szeretgették.
Jó szóval és biztatással,
sok mesével és játékkal,
ismerkedtek a világgal.
Voltak benne csendes percek,
mosolyok és ölelések!
Voltak néha zivatarok
kisebb gondok, nagyobb bajok.
Szívükben élt a szeretet,
így tűntek el a fellegek.
Itt a vége, fuss el véle! ❤
(Ismeretlen szerző)