SANATATEA VINE-ANUME, DE LA FRUCTE SI LEGUME

PROIECT EDUCATIV „SANATATEA VINE-ANUME, DE LA FRUCTE SI LEGUME”

Coordonatori proiect: prof. BORZOȘ VIOLETA
Prof. TODORAN MIHAELA

”Singura modalitate pentru a-ți întreține sănătatea este să mănânci ce nu vrei, să bei ce nu-ți place și să faci ceea ce ai prefera să nu faci… „– Mark Twain
Educația pentru sănătate, încă de la vârsta preșcolară, reprezintă principala noastră preocupare și o cale cale de promovare a cunoștințelor corecte privind diferite aspecte ale sănătății și totodată de formare a atitudinilor și deprinderilor indispensabile unui comportament responsabil și sănătos.

Prin acest proiect ne-am dorit dezvoltarea unei comportament responsabil a copiilor și a familiilor acestora referitor la consumul de alimente sănătoase bazat pe servirea zilnică de fructe și legume, pe consumul de apă și respectarea orelor de masă.

O alimentație echilibrată susține sănătatea copilului și aduce beneficii care pot dura toată viața. Dacă învățăm copiii să mănânce sănătos de la o vârstă fragedă, îi vom ajuta să aibă o relație pozitivă cu mâncarea și mai târziu, ca adulți. Modelarea acestor obiceiuri poate fi un proces distractiv și sănătos – nu doar pentru copil, ci și pentru întreaga familie.
Proiectul are două activități :

Piramida Alimentara- Am învățat ce cuprinde fiecare grupă de alimente și am observat că produsele zaharoase trebuie să le consumăm mai rar și în cantități mici pentru a fi sănătoși.
Carnavalul Toamnei- Pentru a fi și mai convingători că fructele și legumele sunt foarte importante pentru organism, am organizat un carnaval unde ne-am costumat în tot felul de legume și fructe, am recitat poezii, am cântat și dansat. Totul a vrut să fie o pledoarie pentru un consum cât mai mare de fructe și legume.